€1,15
- Model:
- bananenschijfjes
Omschrijving
BANANENCHIPS
Deze gedroogde bananenschijfjes zijn een heerlijke snack voor je konijnen!
De bananenschijfjes bevatten geen toegevoegde suikers.
De banaan is van nature een uitstekende bron van vitamines en mineralen. Het voorziet de dieren van 10 verschillende vitamines en 18 verschillende mineralen en sporenelementen, zoals kalium, calcium en magnesium. Tijdens het afwerkingsproces wordt speciale nadruk gelegd op een zachte droging om zoveel mogelijk van deze elementen te behouden.
Wie mag hier nog van eten?
Honden, knaagdieren, vogels, reptielen en paarden.
Bananenschijfjes hebben mogelijks een positief effect op*:
- Voorkoming/verlichting bij gewrichtsproblemen
- Het ijzer in de banaan kunnen ondersteunend voor het bloed zijn
- De vezels in de banaan kunnen zorgen voor een gezonde stoelgang
- Fruit bevat fruitsuikers, ze geven energie aan het lichaam van je dier (maar let op! Geef niet te veel per dag, te veel fruit kan diarree veroorzaken)
- Er zit Kalium in de banaan en dat is goed voor het hart
Maar gedroogd fruit is geen geneesmiddelen. Raadpleeg steeds u dierenarts bij ziekte!
Ook niet alles mag in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt.
Hoe bewaar je de kruiden van Konijn nijn best?
De beste manier om gedroogde kruiden te bewaren is op een donkere, droge, koele plaats. Veel konijnenbaasjes bewaren de kruiden bijvoorbeeld: in een emmertje, bakje of blik.
Als je gedroogde kruiden in een warme ruimte of in het zonlicht legt, dan kan er condens in de verpakking ontstaan, waardoor ze gaan schimmelen. Onder invloed van zonlicht gaan ook vitaminen verloren. Bewaar de kruiden dus op een koele plaats, maar niet in de koelkast, dat is te vochtig. In een donkere voorraad kast is prima.
Konijn nijn Tip :
Je kan de banaan door hooi of voer mengen om het aantrekkelijker te maken om zo je konijn terug aan het eten te krijgen.
Wil je een grotere hoeveelheid? Aarzel dan niet om ons te contacteren!
*De positieve effecten komen vooral uit eigen ervaringen, onderzoeken, boeken en internet. Dit soort werkingen zijn niet echt wetenschappelijk vastgesteld of onderzocht. Zo werkt dat in de geneeskunde. Maar deze effecten zijn dus wel degelijk naar voren gekomen bij onderzoeken.